fredag 2 juni 2017

Sista bloggen!


Sista bloggen inför sommaren!

Idag får alla elever hem en påse med en hel del papper i. En del hann vi limma in i den gula boken en del inte. Låt gärna era barn berätta vad det är de gjort och limma in de texter de själva producerat i boken. Det är kul att jämföra med de texter som kommer nästa år. Men allt är inte hemskickat och vi kommer att arbeta vidare i dem böckerna i höst.
Vi hade en härlig läxkoll i form av chokladbollsätning, det gillades mycket av eleverna. - Snälla kan vi inte få fler bakläxor! Fniss, jo då!

 

Den här veckan har vi haft Vänskapsdag med hattparad, tårtparad samt att våra sexor uppe på Solhem kom ner och höll i en massa härliga vänskapslekar ute på skolgården.

Idag har vi haft besök av Simons pappa som filmat sin väg in på sitt arbete, vi fick också gissa platser på en blindkarta. Sedan kom Linneas mamma och gjorde ett experiment, rött karamellfärgat vatten som hälldes ut i en hink kom ut alldeles glasklart! Hur gick det till? Detta funderade vi på och flera bra idéer kom upp. I höst tar vi upp experimentet igen och skriver hypoteser och arbetsbeskrivningar. Nä, ingen fick titta i hinken vad som fanns där! Och nä googla inte för det är ingen som kan veta vad som finns just i den här hinken och det är mycket mer utvecklande att få pröva själv. Så vänta och fundera under tiden istället…

 

Nästa vecka:

Måndag-tisdag 5-6/6: ledigt.

Onsdag 7/6: Vi övar med kören samt leker med 1c i Lunda på förmiddagen. Så ta gärna med frukt och vatten i ryggsäcken obs: vi går direkt på morgonen, samling 8.30 i Solhem.

Torsdag 8/6: Utflykt till Kallhälls 4Hgård. OBS: Ta med lunchmatsäck och ta på kläder efter väder. Alla med allergier vänligen ta er medicin på morgonen.

Fredag 9/6: Avslutning i klassrummet 8.10 med fika OBS: kaffe/te/saft/muggar vi har tilltugget. Kl. 9 tågar vi upp till Solhem så ta med sittunderlag/tidning.

Viktigt att man säger till någon vuxen på fritids när/om man går hem efter avslutningen.

Tack för lånet av era fina barn! Det har varit en härlig resa och nästan lite trist att vi inte fortsätter nu när vi kommit igång! Glöm inte läsa under lovet det finns så många bra böcker! Å, öva gärna att räkna t.ex glassar som du äter, hur många gånger du kan dyka under syrran…Allt går att räkna! Ha nu världens bästa sommar!
Nästa termin startar 16/8 kl.8.10. Vi kommer att ha våra faddrars klassrum dvs. nuvarande 4d:s.
Hälsningar
Eva och
Anneli

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar