torsdag 8 mars 2018

Vecka 11



Hej,

Så var sportlovet över och vi är igång igen! Vi fortsatte direkt med att arbeta vidare med vårt bidrag till En bok i världen-tävlingen. Vi har läst fem böcker inför det praktiska arbetet och samtalat, diskuterat, skrivit samt bokpratat så nu finns alstren uppsatta på väggen i kapprummet. Imorgon ska vi rösta om vilket bidrag som ska till biblioteket/tävlas med. I och med detta arbete får vi även möjlighet att besöka Skansen utan kostnad(prel. 22/5).

I matematiken har vi tränat på 10:ans tabell och den sitter nog redan, 2:an och 5:an kommer nästa vecka. I NO:n avslutar vi kroppen och ska bara slutföra individuellt. Eftersom det har varit en hel del sjukt sedan jul så har vi en del att göra klart så det blir det gott om nästa vecka.


Jag kommer också att introducera rymden eller rättare sagt: Solen, månen och jordens förhållande till varandra, stjärnbilder och stjärnhimlens förändring under året samt månens faser. På fritids kommer eleverna att tillverka planeter samt skriva en faktatext om en vald planet. Då forskning visar att det är svårt för unga att förstå månens faser enbart som ritade figurer, kommer de därför få en längre läxa som innebär att de ska titta upp på månen varje kväll i tre veckor. De ska bara skriva datum och göra en enkel skiss av månens fas. Start imorgon fredag 9/3, retur på skärtorsdagen 29/3.

Innan lovet gick Peppiina på en Bravkods-utbildning, lästräning för att öka läshastighet samt avkodning. På måndag startar vi att läsa med de elever som rekommenderats detta under utvecklingssamtalet.

I idrotten har vi fått en vikarie fram till april, Matilda Pripp, då en ny ordinarie lärare börjar. Vi hälsar också vår kollega Carina E. fritidspedagog, välkommen tillbaka, hon kommer att arbeta hos oss på skola och fritids.


Jag vill påminna om att vi gärna mottar matförpackningar till vår blivande affär(matematikövning såklart!) Urtvättade såklart! Tack!

Läxa till fredag 16/3
1. Lästräna på kapitel 22 i Diamantjakten.
2. Läsa en kort text samt svara på frågor. Sista delen är under-ytan frågor. Du väljer det lämpligaste alternativet då svaret inte star klart skrivet.
3. Titta på och rita månens dagliga fas i ett diagram fredag 9/3-29/3 lämnas in på skärtorsdagen.
    Ha en härlig helg!
    Eva, Peppiina och Izabella











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar