onsdag 18 april 2018

Världsbokdagen måndag 23/4

Gokväll!

På måndag är det världsbokdagen och då brukar vi byta böcker, vilket såklart är frivilligt. Eftersom tiderna är svåra att få till på måndag så har Johanna och jag bestämt att vi byter böcker mellan 2c och 2d för annars får vi inte till det. 

Regler: Vi byter bara faktaböcker och kapitelböcker inte bilderböcker(en önskan från eleverna förra året). Vi byter fakta mot fakta och kapitelbok mot kapitelbok. Vi ser till att alla har möjlighet att botanisera bland böckerna innan vi byter. Bytet kommer att ske på mentorstiden.

Nya matematikboken 2B: i den här boken gör vi exakt samma sidor(utom klockan då en del redan kan hela analoga klockan dvs. kapitel 1). Digitala klockan kommer vi att öva via Skolplus på lärplattan. 
I och med att vi gör samma sidor är det viktigt att alla är i fas och har gjort alla sidor. Det innebär att om uppslaget ej är klart kommer jag att skicka med matematikboken hem på fredagen. 
Då gäller det att räkna inringade sidor, man får göra öva eller prövasidorna som följer om man vill eller sidor före de inringade men inga andra sidor som ligger framåt i boken för det är viktigt att jag få gå igenom dem med eleverna. Är man mer sugen så får man gärna göra i 2A boken istället om den inte är klar.

Får eleverna tillräcklig tid för matematikboken? Varje tillfälle får de 60min för ett uppslag (2 sidor) dessa görs oftast på förmiddagen. Ser jag att många behöver mer tid får de tillgång till dagens sista 30min också. Dvs. 1 1/2tim vilket är mycket tid. Ibland kan ju vissa moment vara lurig då får eleverna med sig praktiskt material hem med en önskan om att hjälpa dem hemifrån på kvällen och lägga boken i ryggan igen. För ibland kan det hjälpa att man får mer lugn och ro och en annan förklaring än min eller Peppiinas. De elever som har provat detta i veckan har varit mycket glada och stolta när de har kommit tillbaka och förstått. Så tack för allt ni gör hemma!

Peppiina har gjort H4 test, ett läshastighetstest(hur många ord man läser på en minut)på alla elever i klassen och det var ett fantastiskt resultat! Så alla har nått målet i läsningen! Eleverna har ökat hastigheten mellan 8-70%!! De som inte har så höga värden har oftast redan legat högt. Så bra kämpat all elever och föräldrar!
Vårliga hälsningar! Eva
Ps. Det blir en veckoblogg också på fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar