onsdag 7 november 2018

Veckobrev 46


Hejsan,
Hoppas alla har haft ett skönt lov!
Ja, så var vi äntligen igång med läs/skrivprojektet! Idag hade Sofie en introduktionslektion om vad fantasy är och hur tanken är att de ska arbeta de här veckorna tillsammans med berättelsen. Vi arbetade med att pricka av en checklista på vad som skulle finnas med i berättelsen och några hann börja med en tankekarta. Då detta är ett omfattande och nytt sätt att arbeta som inbegriper läxorna i arbetet kommer inga andra än projektets läxor att delas ut de närmsta två veckorna. Detta för att underlätta att vi påbörjat nya rutiner och möjliggöra för att få en bra start i skrivandet. Men jag kan rekommendera att om man inte kan multiplikationstabellerna som ett rinnande vatten så öva på dessa. Vi arbetar mycket med multiplikation i geometrin och nu ska vi räkna ut area och omkrets och då underlättar det verkligen att kunna detta.


Idag hann vi också med ett besök på Spånga bibliotek för att låna och lämna böcker. Så om någon har fler ”gamla” böcker från Spånga bibliotek så behöver de lämnas tillbaka. Det går bra att lämna till mig om man vill så returnerar jag böckerna. Biblioteket i Spånga har öppet mån- ons- fre- och lördag. Här två bilder på en hoper lässugna barn sent på eftermiddagen.




Läxa v.46 fredag 16/9
  1. Läs s. 9-21
  2. Gör läxa 1, att börja en berättelse. Se bifogat tvåsidigt läxpapper.
  3. Läxan ska vara väl skriven med blyerts och tas med tillsammans med boken fred 16/9.



























Nästa vecka 46: Nordiska litteraturveckan
- vi Kurar gryning och läser Handbok för superhjältar.
Ti    - sista elevens val del 1
To  - Popcornläsning, du får ta med poppade popcorn max 1 L påse och gärna en vattenflaska och utklädningsdag(om man vill) tema: hjältar obs. liten mask för ögonen är ok men inte över hela ansiktet samt tipsrunda.
Fr läxinlämning läxa 1

Eleverna har utmanats i tekniken/matematiken genom att erbjudas tejp, papper och sax. Skapa en given tredimensionell geometrisk form, t.ex. rätblock, pyramid mm. Och 15min… Det gick strålande! Idag blir det ett papper, sax och tejp och 20 min! Kan de förfina byggandet? Spännande, ni får fråga ikväll.


Ha en trevlig helg!
Eva, Peppiina och Izabella




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar