fredag 10 februari 2017

Skridskor

Hej,
Den här veckan har vi äntligen hamnat på skridskoisen! Eleverna var mycket duktiga och jag imponerades över deras teknik att ta sig upp när de trillade. Vi lekte "Kom alla mina kycklingar" men tiden gick fort och vi var tvungna att åka tillbaka till skolan. Nästa gång äter vi kl. 12 så då har vi mer tid att åka och att fika.
Måndag 13/2 kl.9 samling på framsidan.                                       
Ta med: Skridskor och hjälm. Frukt, vatten och det ät ok att ta med choklad/te och liten smörgås om man vill.
Vi kommer åka ute och Anna (idrotten) rekommenderar flera lagerkläder (2-3) som kan tas av om de blir för varma.

Torsdag 16/2 har vi gemensam stängning med vikarier från 15.30 brev har gått ut till er. Om ni behöver omsorg den här eftermiddagen kommer lappar att sitta uppe på Sunnan.

Fredag 17/2 Veckans berättare: Maja och Emil


Läxa:
a) kapitel 5 i Den magiska kulan. Öva att läsa, gärna med intonation. Du ska kunna återberätta texten.

b) Löst blad: leta efter substantiv (saker) på R i köket. 3 st med R i början (räv), 3st med R inuti ordet (orm) och 3 st med R i slutet av ordet(får).

Vi har arbetat mer med fler och färre i matematiken då det var en önskan från många elever på utvecklingssamtalen. Nästa vecka ska vi befästa 10-kompisarna, 1+9, 2+8 osv. samt geometri -tangram. I engelskan övar vi I have.. och väder. Veckans berättare var Jakob och Despina som var väldigt duktiga! I SO:n arbetar vi med barn förr och nu där vi ser på skillnader/likheter. Vi läser i SO-boken, ser på film och detta ingår ju i vårt Elsa Beskow-projekt som kommer att fortgå en längre tid. I svenskan läser vi i Beskows böcker, återberättar genom att rita eller skriva två och två. I musiken idag sjöng vi sånger av Alice Tegnér/Elsa Beskow t.ex Ekorrn' satt i granen, Sov du lilla videung, Vem kan segla för utan vind och Törnrosa. I Törnrosa övade vi att sjunga i två grupper samtidigt som vi spelade med våra maracas. Ja, sen tog veckan slut!

Trevlig helg! Anneli och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar