fredag 3 februari 2017

Birkagården - Blomsterfesten

Fina kostymer provades
Hej, 




Tack alla elever som var så duktiga på att hålla i sina egna utvecklingssamtal och tack alla föräldrar för givande samtal. I dag var vi på Blomsterfesten ett fantastiskt ställe för barn och med en mycket pedagogisk pedagog som spelade upp en av Elsa Beskows böcker. Tack för hjälpen idag, Linda, Melwins mamma!

Igår hade vi lite No-experiment. Vi provade att hälla salt i vatten, detta har vi sparat med en färgklutt i. Nästa fredag ska se om det hänt något i plastglaset. Gårdagen innehöll också frågan i matematiken: 
Hur mycket är hundra? När vi berättat olika förslag så var det dags att prova. Vad finns

hundrastycken av i klassrummet? Jobba bordsvis och räkna så att ni kan bevisa att det är hundra. Plötsligt var det full frenesi i klassrummet och det räknades som aldrig förr. Miniräknare? Vi måste
ha en! Väldigt roligt att se! På väggen i korridoren hänger nya alster från veckan.

Måndag 6/2 kl. 9.00 ses vi i hallen med skridskor, hjälm och frukt. Det är ok med te/choklad liten smörgås men vi är borta väldigt kort tid så det blir mest skridskor. Lunch i skolan. Vi åker alltså direkt så kom inte försent.



Läxa: kapitel 3-4 Läs "Den magiska kulan" du lästränar 20min varje dag.  Mer läsutmaning: Välj en egen bok som du läser efter läsläxan.
Veckans utmaning: lär dig veckodagarna på engelska utantill och att stava. Om du kan dem lär dig räkna på engelska till 20.
OBS: Luskamningshelgen var ju den här helgen, ups, så ni som inte hann förra veckan kamma gärna.
Hörselkontroll onsdag 22/2 kl.9.45 av skolsyster Maria. Anneli och Eva fixar detta.
Kung Vinter.



Att klä ut sig är modigt!
Figurer från Elsa Beskows böcker.
Trevlig helg! Anneli och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar