fredag 21 april 2017

Nästa vecka 17, Eggeby.


Vecka 17

Hej,

Idag fredag har vi arbetat med läsläxan kapitel 11-12, först stafettläser vi i grupper utifrån vald bok. Fråga era barn hur det går till. Sedan svarade vi på frågor till vår läsebok på lärplattan samt ritade till. Vi brukar arbeta med muntliga frågor till boken men nu blir det skriftligt resten av terminen. Jag vill påminna om att alltid ha läseboken med till fredagar, vi läser alltid i den då och behöver den för att kunna svara på frågor.

Vi har också lyssnat på fina framförande, veckans berättare. Vi pratade om mod, hur modigt det är att ställa sig framför sin klass och läsa när man inte kunde något alls i höstas.

I engelskan arbetar vi med att intervjua och berätta om varandra, vilket vi arbetar vidare med nästa vecka.

Igår hade vi en härlig dag i Lunda med orientering, olika lekar och matematik. Trots kylan så fick vi i alla fall solen. Dagens Lunda blev inställt eftersom Anneli blev sjuk. Så vi tar vårtecknen på Eggeby istället.
I NO:n så är det vårtecken samt svenska djur som ligger i fokus(växter och djur i närmiljön). På tisdag åker vi till Eggeby naturskola för att prata om enkla näringskedjor som beskriver samband mellan organismer i ekosystemet. Vi har ju tur för Rasmus släktingar  finns ju där och guidar oss.
Textruta: Nästa vecka: 
Månd. 24/4  Idrott: se infobrev längst ner här.
Tisd. 25/4  Eggebygård hela dagen. Samling: 8.10 framsidan. Kom i tid!  
Varma kläder efter väder, vi är ute hela dagen tillbaka kl.13 senast. Vi tar med grillkorv med bröd, samt dricka och frukt/grönsak. Ta gärna med frukt och vatten. Önskar man komplettera med mat mm. så är det ok. Ej godis, läsk, chokladkakor, chips.   
Torsd. 27/4 Anneli har klassen och Eva stämmer av eleverna en och en i matematiken utifrån bedömningsportalen.
Fred.28/4  Läxa: 1. läsa kapitel 13
                             2. Fylla i frågor om sitt drömyrke på bifogat papper.                
                                 Viktigt att alla gör detta så vi kan arbeta klart med temat.




Info från Anna:                     

Information om idrotten:

Vi kommer nu i två veckors tid att vara inomhus igen på idrotten. Vi kommer att arbeta en hel del med ”öga-hand-koordinationen” i from av racket.

Vecka 19, med start måndag 8/5, kommer vi att vara utomhus igen i största möjliga mån. Då kommer vi att arbeta en del inom området lekar och spel samt kondition. Det innebär att eleverna ska ha kläder efter väder. Skulle det vara ihållande regn under själva idrottslektionen kan det innebära att vi kommer att vara inomhus då en del av de planerade aktiviteterna inte fungerar så bra att genomföra under sådana väderförhållanden. För att vara extra tydlig; även om det regnar på morgonen kan vädret vara ok senare under dagen och vi kommer således att vara ute.

Tisdag 23/5 kommer hela skolan att delta i Järva Skolstafett som äger rum på Spånga IP. Det blir olika starttider beroende på ålder som meddelas så snart vi fått information om det.

Välkomna att höra av er till mig om ni har funderingar kring upplägget.            Vänliga hälsningar

Anna, idrottslärare

  

Ha en trevlig helg!

Eva och Anneli

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar