torsdag 26 oktober 2017

Höstlov nästa vecka!

Så har det blivit dags att få höstlov eller läslov som en del säger. Många längtar men inte alla, speciellt inte när de förstått att vår fina prao Kalle slutar. Det har

varit lika trevligt som förra gången och han är verkligen en tillgång, en tonåring som man kan få sitta och resonera matematik med i lugn och ro. Istället för en lärare som fnattar hit och dit:))
I veckan har vi haft en härlig FN-dag där hela skolan samlades och sjöng för friheten, vi har fått besök av Ann-Marie vår kollega på Solhem som är en fantastisk historieberättare. Hon berättade en historia om en häxa, en alldeles lagom läskig historia, så att ingen behövde riskera mardrömmar. Vi har bett Ann-Marie att komma tillkaka längre fram och berätta fler historier.
Imorgon är det nalledag och då hoppas vi att alla nallar är sydda för vi ska rita av dem och göra ett födelsebevis. Ni föräldrar är nog nyfikna på allt vi har arbetat med den här hösten, och ni får vänta ända till lucia för då har vi gemensamt bestämt oss för att ha en utställning i klassrummet med alla kor, svampböcker, höst- och spökberättelser mm.

Läxa till v 45 onsd 8/11
1.  Kapitel 10: Läs och öva på att återberätta.
2.  Häftet ”Skriva ord” ska lämnas in.
3.  Frivillig höstlovsutmaning: gå in på jagharläst.se gör en utmaning och maila mig på eva.olsen@stockholm.se då får du en bokstav. Hur många kan du samla? Info finns på pappret du fått. Lycka till!
Vecka 45

Tisd. Utematte men på framsidan(varma kläder).
Vi introducerar nya teman: kroppen och NTA, fast och flytande efter lovet.
Ha ett härligt lov och ni som har förmånen att vara på fritids har ju valt väldigt roliga aktiviteter!
Varma hösthälsningar,

Eva, Peppiina, Izabella och Kalle


 

 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar