fredag 17 november 2017

Veckoblogg 13 - OBS: ändrad inlämning matematiken till fre 24/11


Gokväll allihopa!

Idag har vi haft en härlig dag med popcornläsning och filmtittande. Eleverna boade in sig i kuddar, filtar och gosedjur och fördjupade sig i sina böcker. Det var minst sagt svårt att få ut en del på rast eftersom boken var så bra! Superhärligt! Vi hann även lära oss en engelsk ramsa, öva på luciasånger och få höra lite boktips! Vi såg på en leranimerad film ”Zuccini ”som handlade om barn på ett barnhem i Frankrike. En film som visade på hur eländigt en del barn kan ha det och hur lyckligt lottade andra är barn är. Under filmen kom två flickor fram med en lapp med ett hjärta till mig med orden: Tack för att du tar hand om oss! Jag blir så rörd av våra fina elever. Dagen har varit mycket fin och mysig och vi var överens om att det här ville vi upprepa!

Vi har lottat lucior efter att eleverna igår fick tänka till om de ville. Tina i musiken brukar ha(visste inte jag då jag bara får se en föreställning/år)en lucia för varje föreställning och en reserv. Lucior blir Isabella 2d, Nora 2c, Elsa 2c och Matilda P. 2d blir reserv. Tina håller på att fördela ramsor mm till eleverna så ni får snart info om vad just ert barn ska vara i luciatåget. Det brukar ingå lucia, tärnor, stjärngossar, tomtar pepparkaksgubbar, bagare… så hjälp gärna varandra med kläder/byt/låna om ni har något på lager. Jag ska upp på min vind och kolla.

Jag var ju sjuk i måndags- tisdags och då arbetade eleverna väldigt fint berättade Peppiina. Det gläder mig! De var ute på tisdagen och fick uppgiften att bygga ett skelett av uteleksaker. En bild har vi lyckats få ur från lärplattan. Vi får visa fler senare. På måndagen kurades det skymning och alla elever på skolan lyssnade samtidigt på samma text, en variant på Skattkammarön. Fina bilder sitter i trapphuset.

Igår hade vi läsdag och läste då med, var utklädda, gick en tipsrunda om böcker så nu håller vi tummarna att någon i klassen vinner en bok. Vi hade också en berättarrazzia från Fabula Storytelling som kom och knackade på tre gånger för att berätta olika muntliga berättelser för eleverna. Vi fick höra Spindeln Anansi, Hans och Greta och Varför korpen fick sin svarta färg. Vi hade tre berättare på varje skola och alla fick höra olika berättelser alltså över 80 stycken olika. En fantastisk händelse som inga elever visste om!
Bifogar också en bild från när eleverna byggde en jättesmiley av koner i Lunda.

I förrgår så gjorde vi klart småkorna som nu står och glor på oss i klassrummet!

Läxa: svenska ons. 22/11, matematik till fre. 24/11 efter önskan från elever.

  1. Läs kapitel 12 i Diamantjakten. Du kommer att läsa upp för en kompis och få ställa frågor.
  2. Matematik, problemlösning. Eleverna har valt antal papper själva.          
    Ett papper var för alla, ett extra och en utmaning för de med matematikutmaning i sina mål.(Uppställningar och multi kommer under kommande veckor).

Nästa vecka: tisdag 21/11 Vi åker till Naturhistoriska riksmuseet. Glöm inte lunchmatsäck! Vi startar som vanligt i klassrummet.
Torsdag 23/11
Gul grupp – Programmera utifrån väderstreck och boten med Håkan. Veckan efter programmerar gröna gruppen.
 
Idrott med Peppiina ej ombyte, de är ute.
Fritids info: fredag 1/12 är det omsorg på fritids för anmälda elever och mat är beställd för sex elever i klass 2d.

 
Ha en härlig helg! Eva, Peppiina och Izabella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar