torsdag 1 februari 2018

Vecka 6



 

http://customers.anpdm.com/shared/images/pixel.gif

 

 

http://customers.anpdm.com/shared/images/pixel.gif

Hej,
Den här veckan har vi haft en hel del fantastiska elevledda utvecklingssamtal. Tack för dem! Nästa torsdag 8/2 efter lektionstid, kommer de som dessvärre var sjuka på samtalsdagen att få möjlighet till ett samtal med Eva och Peppiina i klassrummet.
Jag har börjat högläsa två gånger/dag så vi har läst ut Mango och Bambang om en flicka och en rädd tapir. Eleverna gillar verkligen boken så nu hoppas jag hitta fortsättningen. Den är helt nyutgiven så vi får se hur det går. Nästa vecka börjar vi arbeta med faktatexter, första blir såklart om tapiren
Denna vecka har vi också byggt tallriksmodellen, dvs. Vad och hur mycket bör man äta av kolhydrater, protein och grönsaker. Vi börjar också bli klara med vårt matsmältningssystem som ni kan se på bilden.
Denna vecka har några elever i klassen skrivit på vår hemsida, Solhemsglimtar som ni kan läsa på Solhemsskolans hemsida(sök på Solhemsskolan bara) nästa vecka.

 

 


Vi skulle behöva ha läxa i matematikboken samt i arbetsboken. Problemet är att de väldigt ofta fastnar hemma. Jag VÄDJAR därför till er att hjälpa eleverna att låta boken ligga i ryggan så att vi kan arbeta på lektionerna också. Tack!

 Läxa vecka 6

-      Läs kapitel 19

-      Gör s. 72-72 i arbetsboken. Du behöver en annons från en tidning som ska limmas in i boken.

-      Matematikboken: Räkna minst 2 sidor där du är. Gör gärna någon favoritsida med en vuxen(oftast en spelsida).

 Med vänlig hälsning



Eva, Peppiina och Izabella



Kul tips att göra nästa helg!
 



http://customers.anpdm.com/shared/images/pixel.gif
Inspireras till din evolutionsundervisning

Tips! Hur kan man väcka nyfikenhet för evolutionen och visa den med experiment? Den 10-11 februari uppmärksammar vi Charles Darwin på Naturhistoriska riksmuseet med en temahelg för allmänheten.

Forskare och studenter från Uppsala universitet kommer att visa och berätta om evolutionsbiologi vid tio stationer i museet. Besökarna kommer att kunna delta i Evolutionsjakten och testa experiment! Även forskare och experter från museet deltar.

Kom och inspireras av smarta och kreativa experiment till din egen undervisning.

Varmt välkommen!

När: 10-11/2, kl. 11-17

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar