torsdag 8 februari 2018

Vecka 7

Hej,
I tisdags 6/2 var det Sápmis nationaldag vårt urfolk samerna. Vi har tittat på film och samtalat om hur de hade det förr i tiden och hur de lever nu. Vi har pratat om kläder, målat kåtor och norrsken. Väldigt fint blir det! Givetvis har vi målat flaggan och lyssnat på nationalsången och tittat på renar. Intresset för renar och björnar har varit stort den här veckan så vi bestämde att vi ville åka till Skansen och titta på djuren på riktigt, men i vår när det är varmt.

Vi läser en hel del böcker högt nu och det börjar märkas att vi fokuserar på läsförståelsen, varje högläsningstillfälle berättar någon vad som hänt i boken eller sammanfattar om den avslutats. Det har vaknat ett stort intresse för vårt tema "hemma", hemma kan ibland vara i ett annat land efter att man flytt från sitt hemland. Tankar om vad det innebär för barn och familjer pratar vi mycket om.
Anledningen till björnintresset är att vi har övat att hitta de speciella ord som är faktaord i en faktatext om björnar. Då vi stoppade in samerna den här veckan fortsätter vi med faktaskrivning om ren och flyttar boksamtalen till nästa vecka.

I matematiken börjar uppställningen att sitta så igår gick vi vidare och arbetade med bråk. Halvor, hälften, fjärdedelar, åttondelar och hel har vi pratat om och ritat ut dessa på tallrikar. Vi fortsätter nästa vecka också.
På onsdag 21/2 ska vi åka till Stadsbiblioteket vid Odenplan och få en guidad tur i biblioteket. Då ska alla ta med sina bibliotekskort så att vi kan låna. Om någon inte har bibliotekskort så vänligen gå till ett bibliotek och be att få ett formulär att fylla i och ordna ett kort. Det finns tyvärr inga möjligheter att ordna det vid besöket. 
Läxa vecka 7
1. Läs kapitel 20. Läs och öva på att återberätta. Du får frågor i skolan att svara på.
2. Engelska dialoger som ska läras utantill, öva med en vuxen. Utmaning: skriva av två dialoger.

3. Matematik – bråk en sida att måla samt ettbråkmemory” att klippa ut och spela med(behåll spelet hemma).

Det kommer att finnas möjlighet att göra läxor på em nästa vecka. Tiden är inte bestämd ännu.
Kvarglömda kläder:

Lådorna kommer att tömmas följande datum 9/2, 23/2, 23/3, 27/4 och 1/6. Det betyder att ev kvarglömda/borttappade kläder/saker inte kommer att finnas kvar på skolan längre. Så leta så fort något tappas bort. Skriv gärna namn i kläderna.


Trevlig helg! Eva, Peppiina och Izabella


















    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar