torsdag 4 oktober 2018

Veckobrev 41 med läxinstruktion




Hej,
Den här veckan har vi arbetat vidare med multiplikation, prioriteringsregler och division i matematiken och kommer fortsätta nästa vecka. Vi går även över till geometri senare i veckan och kommer arbeta med det i några veckor. I svenskan har eleverna skrivit sagor om sina urdjur som de tillverkar i slöjden med Klara. I No, So, Te arbetar vi hårt med att bli klara till utställningen. Egentligen borde det kallas för matematikprojekt för det är mycket matematiska moment som berörs när vi mäter, räknar och beräknar. Engelskan är ju ett favoritämne i klassen och vi har nu gått över till att lyssna och utföra instruktioner ur Tummen upp! som är ett kartläggningsmaterial baserat på Lgr 11. Sedan får eleverna berätta två och två för varandra om uppgiften samt röra sig runt i rummet och öva på fraser. Vi skriver och ritar numera varje engelskalektion som avslutas med en rolig film om Ozmo(tecknad nyhetsredaktion).
 På måndag åker vi iväg med 3c för att titta på en afrikansk film i Skärholmen. Vi är tillbaka innan skolan slutar.
 På tisdag startar elevens val med 3.or och 4:or och eleverna får reda på måndag vilken grupp de kommer att delta i(första omgången av fyra).
 
På onsdag är alla anhöriga välkomna på Forntidsfrukost i klassrummet/ateljén mellan 8.10-9. Vi bjuder på en enklare frukost. Vi hoppas hinna klart men det kan vara så att en del projekt(vi har flera på gång samtidigt)inte är helt klara vilket möjliggör för alla att få möjlighet att se mer utav elevernas lärprocess. Vilket kan vara nog så intressant.

På måndag blir det film: SUPA MODO
Längd: 1:14 h
Spelas på Skärisbiografen i Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen Måndagen 8 oktober kl 11:15

Den här filmen är en del av filmprogrammet för skolor. Skärisbiografen samarbetar med filmfestivalen CinemAfrica som erbjuder fri entré för alla skolklasser. Läs mer om festivalen här:
http://cinemafrica.se/
Läxa vecka 42     inlämning fredag 12/10
  1. Läs kapitel 5 i Nyckeln till skatten
  2. Välj ut 8 ord från texten.
  3. Gör ett ordkross av orden. Alla har med sig en början med ett ord, sätt ditt valfria ord från kapitlet. Så det gäller att plocka ord som går att bygga ihop och alla ord måste vara "riktiga ord" dvs. orden kanske behöver/kan läsas från flera håll. Ni behöver inte göra ett tomt ordkross utan uppgiften är att bygga ihop 8 ord.
Nästa vecka:
Mån 8/10   Film i Skärholmen med 3c. Skolstart som vanligt i skolan. Ta med frukt och vatten. Eleverna får pannkaka från skolan.
Ons 10/10  Forntidsfrukost 8.10-9.00. Vi bjuder på en enklare frukost och eleverna visar sina fina forntidsalster. Välkomna!
 
Trevlig helg!
Eva, Peppiina och Izabella
 

 


 

 


 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar