fredag 26 oktober 2018

Veckobrev 44


Hej, allihopa!

Nu har vi haft vänskapsvecka och faddrat så det står härliga till. Förra veckan läste eleverna för FD i måndags läste de för 6:orna, lite pirrigt men de var så fina tillsammans. Respekt från alla håll, fantastiskt att få uppleva! Idag kom Klara med kompisarmband från 6:orna som de gjort till våra elever. Fint!

Det var FN-dag i onsdags och arbetet fick ske idag då vi hade sammarbetsövningar med FD hela förmiddagen den dagen. Så idag arbetade vi med ett häfte från Sandvik som har ett biståndsprojekt i Pure, Indien för att främja att fler barn får gå i skolan. De har ordnat en mobil skola, en buss som kör ut till eleverna – School on Wheels. Så vi ritade en buss och alla fick fundera över och rita något som skulle vara med i bussen.

 













Idag har vi också haft celebert besök av Anneli som fick ta läxläsningen och gladdes över elevernas läsning. Så roligt att träffas! Vi hann arbeta en hel del med geometrin idag och det är mycket populärt bland eleverna. Vi har startat med mätning samt vinklar. Dagens matematik går inte att jämföra med den som jag eller mina barn hade i skolan. Nivån är mycket högre nuförtiden och det genomsyras av samhällets högre krav på kunskap. Så om du som förälder känner att: Jösses vad gör dem i matematiken! Så bli inte skrämda eleverna är och blir så duktiga. Men hör av er om det är något ni inte förstår så hjälps vi åt!

En önskan om en kod till Skolplus har efterfrågats för att öva matematik, svenska mm så varsågod! Sök på Skolplus  Anv.namn: Solhem elev

                                                                                     Kod: TGB15a

Vecka 44 är det höst/läslov! Så läs så mycket ni orkar! Fixa gärna bibliotekskort ni som inte har.

Vecka 45
Veckobrev publiceras på Skolplattformen, vänligen anmäl till nedanstående adress om det inte fungerar. Jag fortsätter skriva på bloggen tills det fungerar men jätteviktigt att alla verkligen försöker gå in då all information kommer att ligga där.




Gå in på:
skolplattformen.stockholm.se/vardnadshavare
Logga in med BankID


Solhemsskolan jobbar vidare med Skolplattformen, från och med vecka 45 kommer veckobreven endast att publiceras på Skolplattformens startsida. För att kunna ta del av veckobreven behöver ni som vårdnadshavare logga in i Skolplattformen. För att logga in i Skolplattformen se bifogad manual. Om det ändå uppstår problem finns det support för vårdnadshavare. Ring supporten på Kontaktcentrum 08-508 11 552 eller maila era frågor e-support@stockholm.se. Bra om ni även meddelar mentor så att vi vet om ni saknar viktig information. Hälsningar Håkan Berg IT-pedagog


Vi startar projektet ”De tre nycklarna” annars en helt vanlig vecka, vi fortsätter bygga/skriva om forntiden och med geometrin.

På onsdagseftermiddagen går vi till Spånga bibliotek. Då lådan för återlämning utomhus tagits bort, returnerar jag de böcker vi lånar på Spångafilialen så det ligger inte på er föräldrar. Självklart får ni lämna själva om ni vill. Böckerna är tänkta att kunna läsas hemma samt på skolan. Det är viktigt för läsningen att skapa en biblioteksrutin så vi alltid har gott om läsmaterial på rätt nivå.

Ha nu ett härligt lov!
Hälsningar Eva, Peppiina och Izabella

Ps. Skickar snabbguide till plattformen på mail, eländet vill inte in i bloggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar