fredag 16 december 2016

Näst sista och sista veckan. Å nästa år!

Sankta Lucia, ljusklara hägring....
Vilken vecka! Vi startade med ett fantastiskt Nobelfirande hela måndagen som var väldigt uppskattat av eleverna. Nobelprisvinnare blev Despina som vann klassens Nobelpris i litteratur, hennes och de andra nobelpristagarnas bidrag kommer att anslås i hallen. Grattis! På kanal P4 Stockholm kan ni lyssna på vårt firande " Elever i Spånga firar Nobeldag".
Luciadagen firade vi med FD och tittade på luciamorgon från Varberg samt pysslade. Vi hade också besök av Theo's morfar som fick vara med och pysslade. Vårt egna luciatåg bestående av åk 2-elever, ledd av skolans musiklärare Tina, gick på onsdagen för oss i år. Mycket fint framträdande!

Idag och igår har vi arbetat med jordklotet och gjort klart arbeten inför vår JULAVSLUTNING med er föräldrar på TISDAG 20/12 kl. 16.30-18. Det kommer bli en väldigt fin utställning. Om du velat se bilder från Nobel så hoppas jag vi får till en rullande video inne i klassrummet under avslutningen. Eleverna kommer att framföra många fina sånger i matsalen, där ni också kan duka upp er medhavda fikakorg. Eleverna får gärna klä sig fina om de vill men vi har gemensamt bestämt att vi inte är julklädda(inga pepparkakor, tomtar, lucior)eller har tomteluvor. Det blir en finklädd kör helt enkelt.
Idag har vi även haft besök av Emilios mamma, Mia, som fick delta i vårt SO-arbete om jorden givetvis fick hon lova att inte berätta vad vi gör för fina arbeten. Tack för hjälpen också!

Info: 
Sista dagen nästa vecka, onsdag 21/12 är alla föräldrar välkomna att mingla med oss från 8.10 vi serverar lite varm saft och pepparkakor. Det finns stor risk att det framförs några sånger(kanske framför Paul någon sång också, vår operasjungande vaktmästare). Vi ses på baksidan. Välkomna! 
Eleverna slutar kl. 13 på onsdag, givetvis finns fritids för de som behöver.

Viktigt: Jag vill uppmana alla elever att inte sluta läsa under jullovet, jag kommer se till att de får med sig böcker hem från skolan. Det är nämligen så att eleverna ännu inte läst så pass mycket att de nått en läsnivå där man kan pausa. Om man inte läser blir det VÄLDIGT jobbigt i januari för då får 
man så gott som börja om från början. Så vänligen fortsätt med att läsa, vad ni läser spelar ingen roll det ska vara roligt/mysigt att läsa. Byt bok om den är trist eller för svår. Å, läs gärna högt för erabarn! När min 18-åriga dotter hade opererats i början på december läste jag högt ur en nyinköpt Pixi-bok, om att gräva ett hål. Det var hur mysigt som helst, tyckte vi båda två! Skriv gärna upp på ett papper vad ni läser så skriver vi till det i vår läslogg på skolan. Den kommer att få en annan skepnad efter jul!

VT-17 börjar måndag 9/1 kl.9.00 enligt schema. Dvs. Vattenmelonerna har idrott direkt på morgonen och jordgubbarna efter lunch!

Vi önskar alla en underbar jul och ett gott nytt år! Tack för att vi får undervisa era fantastiskt fina barn, våra elever!

Varma hälsningar 

Anneli och Eva  
lju

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar