torsdag 1 december 2016

Första advent, Nobelbidrag och vinst.

Hej, här kommer lite ord tidigare än vanligt!
Idag firade vi första december med att lyssna på SVT:s Radiokalender, öppna vår stora adventskalender i form av en gran med kulor. Tyvärr bråkade ju datorn med oss så myset blev lite senarelagt. Tack och lov att vår It-pedagog var i faggorna för att fixa kontona till Favoritmatteboken, två elever hade gjort egna konton som nu har skolkod för att fungera. Det har strulat en hel del idag så nästa vecka ska vi väl komma igång. Trägen vinner!

Grattis, grattis Milda som vann en bok på tipspromenaden under Nationella biblioteksveckan! En av fyra elever på våra skolor.

Nu har vi gjort några papier maché varv på våra jordar. Allt lika spännande och se elevers reaktioner när de får känna på elefantsnor. Detta samlas in på Kolmården under elefanternas förkylningsperiod...nä inte alls det är vanligt tapetklister. Men för flera år sedan var jag på Moderna Museet och lyssnade på museiintendent Maria Taube när hon ledde en grupp förskolebarn. - Doppa nu ner händerna i elefantsnoret och känn efter ordentligt! Glömmer aldrig de förskräckta/förtjusta små barnen när de klämde lim mellan fingrarna. Så varför inte busa lite... om du letar efter kläder i torkskåpet kan du istället mötas av av en hel drös jordklot.

Sista läxan för i år! Det vet intar alla!

1. Lyssna på SVT:s radiokalender 2-4/12(fr-sö), vi lyssnar på avsnitt 5 på måndag. Det var väldigt spännande i slutet så det blir nog härligt!

2. Läsa 1st SO-faktasida (A3)om kontinenter och världshaven. På 2:a sidan  finns frågor, öva så du kan svara på dem. Vi har läst texten, diskuterat frågorna samt sett två filmer så nu tror jag de börjar förstå.

3. På måndag kommer ett hemligt häfte( för föräldrar) med julsånger att öva på. Dessa sk kunnas till den 20:onde. Så öva på!

Under veckan har eleverna gjort text och bildbidrag till Nobelfirandet 12/12 då vi klär på oss finkläderna, äter finlunch samt delar ut litteraturpriserna. Heja, heja! Bidragen var väldigt bra så det ska bli spännande och se om klassen vinner!

Ha en skön weekend! Eva och Anette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar