onsdag 11 januari 2017

2017

God fortsättning på det nya året!

Tack alla föräldrar och barn för den fina julgruppen och biobiljetterna Anneli och jag fick i gåva! Tack!

Jag kan  därför varmt rekommendera filmen "Lion"om en liten indisk pojke som råkar gå på ett tåg och hamna flera hundra mil hemifrån... Filmen är en sann historia och ingen man glömmer i första taget.

Den här veckan kommer vi att dela ut nya läseböcker. Jag och eleverna kommer känna oss fram tillsammans vid val av bok, så det kan vara så att vi börjar lite snällt. Jag vill gärna att de ska känna att de kan läsa boken och inte bara sitta och ljuda hela tiden så det blir en liten prövoperiod första veckorna.


Läseboken Den magiska kulan finns i tre upplagor, blå 1A första boken, 1B aprikos mer text och grön 1C ännu mer text. Men berättelsen är likadan och kan därför individualiseras mer. För att kompensera att man brukar börja på höstterminen med dessa böckerna kommer de två första läsläxorna vara två kapitel så det inte blir för lite text.




LÄXA till fredag 27/1
Läs kapitel 1 och 2 och gör uppgifterna till respektive kapitel(se nedan och löst papper)skriv svaren på det lösa pappret. Du ska läsa minst 15 min/dag och kunna läsa upp delar av texten på läxdagen. Läs vidare i en annan egen vald bok om det går snabbare för dig att läsa läsebokstexten.


Kapitel 1
Hur många punkter finns det i kapitel 1?
Hitta ord på M i kapitel 1. Hur många poäng kan du samla?


    Du får 1 poäng för ord med M inuti ordet t.ex. lampa = 1 p.
    Du får 2 poäng för ord med M i början och i slutet t. ex. ram = 2p, Mia = 2p.


Kapitel 2
Hur många versaler finns det i kapitel 2?
Hitta 5 ord på tre bokstäver i texten. Skriv dem i alfabetisk ordning.


Tisdag 31/1 är det utvecklingssamtal hela dagen, alltså ingen skoldag. Vi träffas i  klassrummet, eleverna leder mötet och ni träffar oss båda precis som i höstas. Tider är utskickade samt finns också i hallen. Inför samtalet kommer eleverna att få hem ett papper som ska fyllas i inför samtalen. Viktigt att de kommer i retur snarast. Även fritids skickar hem ett papper.


Väl mött på samtalen!
Anneli & Eva













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar