fredag 27 januari 2017

Utvecklingssamtalsdagen!

Hej,
Ja, vilken vecka! Våra fina elever har visat fantastiska framsteg i sin förmåga att läsa och då genom att ha modet att läsa upp för hela klassen. Så fint så fröken fick glädjetårar! 
Vi har övat att dubblera, halvera och addera med 1. Ja, att förstå att talet kan vara hur stort som helst det är ju ändå bara entalssiffran som ändras, 234.567 + 1= 234.568. Men det är roligt att räkna högt så det har vi roat oss med några gånger. Vi har lekt knackleken, fröken viskar något i en elevs öra och övriga elever ska gissa vad fröken viskat. Sen knackar fröken först och sedan eleven, tex två knack och eleven fyra knack=dubbelt. En grupp har också gjort charader vilket visade sig vara mycket 
populärt så det får vi göra om, en mycket bra övning för att öva förmågan metakognition. 
    
På tisdag är det inga lektioner bara utvecklingssamtal som leds av eleverna själva. Det ska bli roligt att höra på! Jag måste be Annas föräldrar kolla sin mail för tiden stämmer inte.


Skridskor måndag 6/2 och 13/2



Avfärd: Vi går kl. 9 så kom i tid.
Lunch: vanlig tid på skolan, 11
Fika: frukt och vatten (te/choklad vid kyla).  Vi åker skridskor i 45 min så det blir minimal fikapaus.
Utrustning: Skridskor och hjälm, klubba och puck som man ansvarar för själv, varma överdragskläder vi åker på Spånga IP men kan vara ute.

Fredag utflykt till Blomsterfesten. Vi samlas 8 på skolan, ta gärna med en frukt i ryggan. Vi äter på skolan, går till klassrummet och lyssnar på veckans berättare(VB) sen går vi ut och tar rast.

Lusning 
Nu är det dags att kamma håret mot löss, vilket är väldigt bra att göra varje terminsstart. 

Trevlig helg!
Anneli och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar