söndag 5 mars 2017

Välkomna tillbaka, v. 10!

Välkomna tillbaka till skolan!

Tema denna vecka: Längtan - En bok i världen.

Vi ska arbeta med vårt bidrag till tävlingen En bok i världen den här veckan. Eleverna har valt att arbeta med boken Den långa, långa resan med Ilon Wikland. vi kommer att välja en bild att analysera samt skriva till. Eleverna vill gärna översätta texten till sitt hemspråk eller ett annat språk som ni föräldrar/släktingar kan. Vi hoppas få hjälp med detta av er. Vi är tacksamma att få texten i retur senast måndag 13/3 då vi ska hinna sammanställa bidraget och lämna senast onsdag till Spånga bibliotek. Hur ni skriver för hand eller på dator spelar ingen roll, mail går också bra. Tack på förhand!


Vi har ju också fått brevvänner från en skola i Täby. Kul, kul! så vi kommer att svara dem den här veckan. Vi är inte riktigt lika många elever i klasserna samt att vi kommer låta eleverna skriva flicka/flicka och pojke/pojke. Därför kommer några att dela brevvän. Syftet är att få öva att skriva riktiga brev förhand(vilket vi sällan gör nu för tiden), få fler vänner samt att öva handstil. Detta brukar vara mycket uppskattat av eleverna.


Tack Nils/Esters pappa för din hjälp med vår Operautflykt som var mycket givande och lite utmanande med visit i källaren under scenen, utklädning och en titt i sufflösbåset. Ett bra slut innan ett sportlov!


Besök/yrken på fredag 10/3: Kaisa/Rasmus mamma och Kajsa/Simons mamma.


Veckans berättare(VB):Ludvig, Milda och Viggo


Läxa fredag 10/3: Läsa valfritt i veckan. Inlämning av läsbingo ifyllt på fredag.


Vi ses snart! Eva & Anneli


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar