fredag 17 mars 2017

Vår!

VECKAD SNÖDROPPE i gruppen Fröer / Perenner hos Impecta Fröhandel (6253)



Äntligen vår!







Den här veckan har vi besökt Spånga bibliotek för att lämna in vårt tävlingsbidrag samt lånat böcker. Tack för alla översättningar! Vi fick inte plats med all text så vi använde ordet för längtan på flera språk istället. Men vi kommer att arbeta vidare med de översatta texterna och titta på likheter och skillnader. Vi passade också på att skicka våra första brev till våra brevvänner samt skriva om hur ett kuvert måste vara utrustat för att det ska komma fram.

Vi har också haft flera föräldrabesök Annas pappa har berättat om IT-teknik, Emelies pappa om försäljning och miljötänk samt Mildas mamma som berättade vad en tandläkare gör. Tack för alla föredrag! Dessa föräldrar fick också prova på "two stars and a wish" som Kaijsorna föreslog förra veckan. 

Idag fick vi njuta av två fina veckans berättare Esma berättade om en tavla som hon sedan skänkte till klassen och Robin som berättade om Kaknästornet. - Det här var ju jättekul! sa Robin efteråt. En blivande föredragshållare kanske!

Läxa till 24/3:
Läsa kapitel 7-8 i Den magiska kulan. Du ska lästräna samt öva på att återberätta texten.

Nästa tisdag 21/3 ska vi Rocka sockorna så då får man gärna ha olikfärgade strumpor på sig. Detta för att uppmärksamma människor på att vi alla är lika mycket värda oavsett kromosomantal.  www.svenskadownforeningen.se/rocka-sockorna

I vårt F1-samarbete kommer vi ju att arbeta med att göra en affär så spara gärna tomma burkar, kartonger(inga superstora grova), mjölkpaket mm. Det ska bli en "riktig" mataffär i vår affär. Vi kommer också att arbeta i grupper och bygga miniaffärer där grupperna själva får välja affär. 

Ha en härlig helg! Hälsningar Eva och Anneli
Bildresultat för rocka sockorna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar