torsdag 7 september 2017

Veckobrev 4 - Ingen läxa idag kommer imorgon men bloggen kom nu.

Hej, allihopa!
Tyvärr busade datamusen idag och lekte fluga så jag kunde inte gå igenom läxan. Därför får ni den imorgon.


Den här veckan har vi arbetat med utematte och fortsatt mäta med tema VM i friidrott, stöta kula, längdhopp(stående), kaninhopp(modifierat tresteg)och sedan ren mätning med olika måttband samt med spann. Fråga gärna era barn vad ett spann är. Vi dokumenterar sedan de olika måtten i ett protokoll som är markerat med ental, tiotal och hundratal. Positionssystemet alltså! I matematiken arbetar vi också mycket med uppdelning av tal samt addition, och fördjupar oss i de sista delarna av åk 1 böckerna. Det är så viktigt med grunden och ska inte hastas förbi. Arbetet med matematikberättelser fortsätter.


I svenskan har vi börjat forma bokstäver, skriva meningar för hand och arbeta i vår arbetsbok. Vi pratar om bokens olika delar som sida, uppslag, bokrygg, rubrik. Vi har läst klart boken Amy, Anton och anden och ritar just nu en fortsättning, förutspår lite om vad som skulle kunna hända. Vi fortsätter med nästa bok av Ulf Stark, Systern från havet. I NO/SO fortsätter vi med pararbetet om jordbruket. Igår prövade vi med ko-matematik och räknade ut hur många kor vi skulle få om vi adderade alla elevernas ben. Klurigt men härligt samarbete!
                                                                                          
Så var det dags för årets fotografering v.38 torsdag 21/9.


Läxa
1. Diamantmysteriet - Kapitel 3 - läs om och om igen så att du kan och förstår. Använd intonation, sammanfatta och förutspå. Du kommer att få skriva fyra meningar till en bild.
2. Dubbelsidigt matematikpapper. Välj sida eller gör båda.


Nästa vecka 37
 
Tisdag 12/9  Föräldramöte kl.18-19 samling i 2c:s klassrum. Biblioteksbesök.


Torsdag 14/9 Frilufsdag på fm i Lunda. Ta med frukt och vatten. Kläder efter väder. Idrotten är det som anordnar. Samling i klassrummet med läsning först.


Trevlig helg! Eva, Peppiina och Izabella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar