fredag 24 augusti 2018

Veckobrev 1

Hejsan,
Plopp, sa det och så hade plötsligt en vecka gått! Vi har haft turen att ha lagom väder vilket möjliggjorde en härlig dag i Vasaparken med mycket lek och korvätning. Veckans första riktiga skoldag blev en utmaning med en lång dag som jag tyckte alla kämpade väl med. Vi fick nöjet av att njuta av slöjd och en promenad ner till Spånga centrum för att samtala om valaffischer och prata om vad politik är. Såklart är det vårt första tema i So, valet. Vi kommer att göra egna partier, valaffischer och ha val fredagen innan riktiga valet.
I No:n har vi smugit igång med forntiden som kommer bli en hel del skapande av forntidsmänniskor och en och annan dinosaurie i miniformat.
I matematiken startar vi upp ett matematikprojekt med 3c samt Sofie vår specialpedagog. Tanken är att verkligen utmana de som behöver samt att fördjupa för de som behöver, tema blir aritmetik ca tre veckor och sedan geometri.
I dag startade engelskan och nu är det mer tid så vi hinner med fler moment tala, lyssna, skriva och läsa/spela spel också.

Viktiga datum: 6/9 föräldramöte och 11/9 är samtalsdag. Skolan håller på att få en ny dataplattform, Skolplattformen, så jag måste klura hur jag får ut tider till er. Men de kommer så snart som möjligt.

Läxa till fredag 31/8:
Sv - första kapitlet i läseboken Resan till skatten (Man får väldigt gärna plasta in de nya böckerna med genomskinlig plast). Öva på att läsa högt samt att återberätta handlingen.

Måndag 27/8  Gula idrott
Tisdag 28/8    Gröna idrott


Det kommer att komma en dag för läxhjälp med fritids antagligen måndag eller tisdagar.


Påminnelse:
På onsdag 29/8 är Peppiina, Camilla och Izabella på ett fritidsevent(all ordinarie fritidspersonal också) så efter 14.30 är det jourfritids.

Med hopp om en härlig helg!
/Eva, Peppiina och Izabella

Ja, äntligen skolstart!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar