fredag 21 september 2018

Veckobrev v.39

Hej, dessvärre är veckobrevet försenat pga datorhaveri. Beklagar!
Därför kommer bara en kortis från mobilen.

Idag var vi och fotograferade oss och alla fastnade på bilden. Dock har det varit trist att väldigt mycket tid gått åt till att tjafsa om fotot vilket påverkat lektioner. Jag tycker det är helt orimligt att 9-åringar lägger ner så mycket tankar om hur man ska vara sminkad mm. för ett skolfoto. Jag kämpar allt jag kan för att de ska vara barn.

Vi tuffar på med forntiden tills vi har frukostutställningen. Måndag blir mycket forntid och matematik, multiplikation. Matteläxan ligger för rättning och vänligen lämna in ni som missade i dag så jag kan gå igenom den på måndag.
Läsläxan gjordes gruppvis med stafettläsning samt med att svara på frågor. De som ej blev klara har läxan i väskan.
Vi har vårt ”Göra klart papper” som alla ska hinna göra, men tjafsar man så hinner man inte. Det är baserat på baskunskaper och missar man dem blir det problematiskt i framtiden.
Vi startade i skolan med att skriva 8 nya ord samt meningar till dem. Det var överraskande svårt för många så jag rekommenderar att man övar på att ta instruktioner och lyssna samt bara göra det som sägs så klarar man skivan galant. ”Du kan så arbeta på”.
LÄXA:
Sv - Kapitel 3 i Nyckel till skatten -nya frågor i skolan att besvara. Fundera gärna på vad som verkligen sker i boken. Efter en veckas läsning ska man kunna svara på frågorna.
Ma - tabell 7, om 6:ans inte sitter som ett rinnande vatten så måste den övas på också. Kolla v.37s blogg för sidan på nätet att öva på. ( Kan tyvärr inte bläddra här)

Nästa v.
Ons 26/9 vi åker till Judarnskogen medtag vatten och frukt. Vi tar med lunch. Kläder efter väder. OBS. Ev blir det ca 8gradet så ta på varm vi kommer tillbaka till slöjden.

Med vänlig hälsning, Eva, Peppiina och Izabella. Fritidsinfo kommer så fort datahaveriet upphört.




1 kommentar:

  1. Tack för info! Bra att du står på dig när det gäller att barn ska få vara barn och inte börja sminka sig redan🙄...

    SvaraRadera