fredag 14 oktober 2016

Gnällpipor, morrlöss och flakaläppar.

 Det här har vi jobbat med i veckan, säger Melwin, Milda, Rasmus och Elise: Vi har jobbat med Zebralagen. Alla måste gå på övergångsställe när man går över vägen och bilarna måste stanna och släppa över dem som går. Vi gjorde egna Herr Gårman-skyltar t.ex för spindlar Fru Gårman, morötter och glass. På fakta och fantasitemat ritade vi och skrev om ett faktakärnhus och ett fantasikärnhus.Vi  ritade gnällpipor, morrlösor, skvallertackor, flakaläppar och äckelbobbor. Djur som behövs när man ska göra "Formel 86-musförvandling med fördröjd verkan" enligt boken Häxorna av Roal Dahl.


Hej, allihopa!
Idag läste vi ute igen och kunde öva på grovmotoriken samtidigt, mycket nyttigt! Eleverna har själva fått välja hur mycket de vill läsa i Huset på Alvägen och de har skrivit en egen läxlapp på lärplattan som ligger i ryggsäcken. Deras texter är inte rättade, läs läxlappen tillsammans skriv gärna det rätta under och be dem se om de ser några likheter och skillnader. Men peppa dem att de är duktiga som skrivit ett eget läxpapper. Vi övar rättstavning parallellt i skolan men man får inte peta i deras första texter för då tappar de självförtroendet. Alltså bättre att skriva fel än att inte skriva alls!
Resten av dagen har vi skrivit läxpapper och övat finmotorik genom att göra pärlplattor med våra namn. Det kräver en hel del tänkande i disposition, mönsterkonstruktion att lägga pärlplattor(gemener och versal) och inte minst får hjärnans bägge halvor arbeta ihop vilket främjar läsinlärningen.


På måndag ska vi jobba med bestickläxan i halvklass samt med tallinjen. Då blir det också lite engelsk sång.


Info om bondgården kommer på mailen strax.


Jag vill också uppmana alla att kamma sitt hår för vi har haft påhälsning av löss.


Elevläxa till fredag 21/10 : Egen  vald läsning i Huset på Alvägen.
Föräldraläxa: Luskamma ditt barn(och dig själv). Fröken har redan gjort sin läxa.


Ha nu en härlig helg!
Hälsningar Anneli och Eva





1 kommentar:

  1. Ett litet tips, undvik att använda den gröna färgen i bloggen för att förtydliga saker. Den är mer eller mindre oläsbar. I alla fall om man läser på en telefon :) röda och blå är bra!

    /Luddes pappa

    SvaraRadera