fredag 28 oktober 2016

Vänskapsvecka och bondgård!

Go, kväll allihop!
Nu sitter nog alla mitt i fredagsmyset och väntar på Idol! Den här veckan har vi arbetat varje dag med vänskap i någon form. Jag önskar jag kunde lägga in bilder men det strular varje gång så för att inte bli sittande flera timmar så kommer det mer bilder när jag fått till det med vår IT-pedagog nästa vecka. Anledningen till att våra elever inte skriver nu är dessvärre strul med datorn på skolan. Så det får bli nya tag efter lovet!

I måndags hade vi FN-dag och såg en film om Barnkonventionen lätt förklarat av Eva Funke. Vi tittade på bilder på barn från andra länder som var på väg till skolan. En del skulle klättra över forsar på trasiga broar, åka i gummiring på floder eller klättra på bergssidor utan vägar. Det blev många bra tankar tänkta här.
 Tisdagen for vi till Lovön och hade en väldigt trevlig dag trots uselt väder. Fina kossor, hela 39 stycken och fyra små kalvar bara två-fyra veckor, får och en tam höna som vi klappade. Givetvis klappade vi kalvarna och fick se hur mycket kossor kan bajsa och kissa. Det var väldigt intressant och mycket information fick vi med oss som vi kommer att arbeta med ända fram till jul. T.ex. kommer vi att jobba med papier mache och bygga kor. Många hungriga magar mättades också av härlig ekologisk yoghurt, fil, mjölk och Bregott(vilket givetvis varit hos mejeriet innan det bjöds på).
  På torsdagen hade vi fadderträff med 4d och jobbade två/tre stycken tillsammans med frågor som: Vad är en vän?, Hur ska en vän vara? och Hur ska en vän inte vara? En del jobbade med lärplattor och en del med papper och penna. De som jobbade med lärplattor kommer att få lära sina klasskompisar hur man hämtar och lägger in bilder på lärplattan. Vi gjorde sedan en vänskapsbok i klassen som vilämnade över till 4d på eftermiddagen. Sedan fortsatte vi med vårt härliga F1-arbete om fickspöken som fortsätter efter lovet med mera personbeskrivningar om spökena.
   Idag har vi haft Trygghetsvandring med Cicci, vår Trygghetsrepresentant i vårt arbetslag samt fyllt i en trygghetsenkät. Sen gick vi ut på skolgården och hade utedisco ocg regnet höll sig borta. Det var väldigt kul och speciellt roligt att Leo och Ludvig dansade loss, de var lite skeptiska till högljutt disco, men nu är de nog fast i dansens underbara värld. Jag kan därför verkligen rekommendera utedisco, man kan flytta sig så volymen blir bra. Även miniborden utnyttjades som dansgolv. Vi hade ju även flera flickor som fick sjunga i mikrofon. Å, fröken hon dansade med träden och en lite stel lyktstolpe!Fniss så härligt att få röra på sig trots regnrock(passande!) och stövlar!

Läslovsläxa kom hem igår i ryggsäcken! Ett läsbing, läs 15min på en annorlunda plats i valfri bok. Skriv sedan om boken, titel, författare och rita en bild.

Redovisas på måndag efter lovet! Viktigt att den görs, vi kan inte vila från läsningen. Fröken har också läsläxa.

Ha nu ett fantastiskt lov i läsningens tecken!
Hälsningar Eva och Anneli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar